CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 2. kesäkuuta 2012

MISSÄ OHJAUSTA EI OLE, SORTUU KANSA… (Sanl.11:14).


Mediassa kuumana käytävä keskustelu suomalaisen kansakunnan turvallisuudesta jakaa mielipiteitä laidasta laitaan. Syitä ihmisten pahoinvoinnille ja nuorten tekemille massamurhille kysellään. 
Median valossa katsottuna mikä tahansa ”muu” selitys kuin hengellisen palomuurin murtuminen tuntuisi kelpaavan.
  
Lauantain (2.6.12) Iltalehti lainaa Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen blogia, jossa hän tyrmää sisäministeri Päivi Räsäsen kommentit yhteiskunnan tarpeesta hengellistyä:

”Räsäsen mukaan laeilla tai palveluilla ei pystytä poistamaan kaikkea pahuuden ilmenemistä ihmisistä. Sen sijaan suomalaisessa yhteiskunnassa tarvitaan paljon rukouksia ja hengellistä heräämistä.
Arhinmäen mukaan Räsänen antaa ymmärtää, että Suomea syvästi järkyttäneiden ampumavälikohtausten ja perhesurmien taustalla vaikuttaisi yhteiskunnan kristillisen arvopohjan lahoaminen.
Arhinmäki pitää erikoisena, että Räsäsen mielestä väkivaltatragediat tarjoavat erinomaisen tilaisuuden evankeliumin ilosanoman levittämiseen. Hänen mukaansa jokaisen kristityn tehtävä on nimenomaan nyt edistää kristillistä uskoa.
- Kannanottoa, jossa omaa käsitystä uskonnosta tarjotaan vastaukseksi yhteiskuntaa ravistelevaan väkivaltaongelmaan, voi hyvällä syyllä myös pitää vastuuttomana, kun sen esittää sisäisestä turvallisuudesta vastaava sisäministeri, Arhinmäki kritisoi.”

Iltalehden blogissa Arhinmäki kirjoittaa:

”Räsänen antaa ymmärtää kristillisen radiokanavan haastattelussa, että koko Suomea syvästi järkyttäneiden ampumavälikohtausten ja perhesurmien taustalla vaikuttaisi yhteiskunnan kristillisen arvopohjan lahoaminen. Sisäministerin mielestä nyt tarvittaisiin hengellistä heräämistä ja paljon rukousta esivallan puolesta.”
  
NAURU PIDENTÄÄ IKÄÄ, MUTTEI AINA

Arhinmäki vaikuttaa erittäin asenteelliselta kristillistä arvomaailmaa kohtaan. Laajemman mediakeskustelun valossa vaikuttaa myös siltä, että koska kristillisen arvomaailman puolestapuhujaksi nousee tunnustava kristitty, sisäministeri Päivi Räsänen, tulee jo periaatetasolla olla erimieltä hänen kanssaan. Nauru voi pidentää ikää – joskus, muttei aina. Ei varsinkaan silloin, kun kysymys on kuoleman vakavista asioista. Arhinmäki tuntuu olevan ”moniarvoisuuden” puolestapuhuja, mutta tähän ”moniarvoisuuteen” ei missään tapauksessa saa kuulua kristillisen arvopohjan salliminen. Onhan se näkynyt muiden muassa viime kevään aikana kulttuuriministeriön eri nuorisojärjestöille jaettavissa määrärahoissa, jossa useampi kristillispohjainen järjestö jätettiin tarkoituksellisesti huomiotta. No, se taitaakin olla asia erikseen…

”SE ALKAA TAPAHTUA NYT TÄÄLLÄ”    

Voiko kristillisen arvopohjan mureneminen olla yksi syy perusturvallisuuden murtumiseen tavalla, joka saa koko kansakunnan järkyttymään?
Olin runsas vuosi sitten Saksassa kansainvälisessä seurakuntienistutuskonferenssissa. Konferenssin järjesti evankelisten vapaakirkkojen kansainvälinen
liito (IFFEC). Osallistujia oli toistasataa kahdestakymmenestä kahdesta eri maasta.           
Eri keskusteluissa ja puheenvuoroissa ihmeteltiin ja myös kauhisteltiin Suomessa tapahtunutta hengellistä ilmastomuutosta. Myös minulta kysyttiin, mitä ihmettä Suomessa on oikein tapahtunut…?!

Runsas vuosi sitten edesmennyt pastori David Wilkerson vieraili ensimmäisen kerran Suomessa 1960 –luvun lopulla. Pitkään katu- ja jengityötä tehneenä hän tapasi silloisia suomalaisia viranomaisia sekä sosiaali- ja erityisnuorisotyöntekijöitä. Hän varoitti pian Suomeen rantautuvasta huumeaallosta ja sen seurauksista, mikäli asioihin ei varauduta. Hänen varoituksiinsa suhtauduttiin vähätellen ja hiukan nauraen, ettei täällä pohjoisessa ”lintukodossa” moista voi tapahtua. Pian Wilkersonin vierailun jälkeen vuoden 1968 tienoilla Suomeen rantautui ensimmäinen tuontihuumeiden aalto.

David Wilkerson vieraili uudelleen Helsingissä toukokuussa 2001. Vierailullaan hän kertoi kuinka Yhdysvalloissa kansakunnan perusturvallisuus alkoi murentua kristillisen uskon ja sen symbolien kieltämisen myötävaikutuksella. Toisten mielestä kyse on vain sattumasta tai turhasta ”pirujen maalaamisesta seinälle”. Wilkersonin mukaan hengellisen arvopohjan mureneminen ja murtaminen alkoi näkyä kansakunnan perusturvassa.
Oheinen teksti on suoraa lainausta sana sanalta hänen puheestaan Helsingin Saalem- seurakunnassa pastoreille pitämästään puheesta ”kuinka saatana voitetaan Karitsan veren kautta”:
  
”Hengenmaailmoissa on suuri taistelu. Miten me voitamme tällaisina aikoina? Suomi on aivan Yhdysvaltojen perässä. 
Olette varmasti lukeneet sanomalehdistä Yhdysvaltojen kouluissa tapahtuneista massamurhista. Et voi mennä kouluun kulkematta metallinpaljastimien läpi. Jotkut teistä ehkä ajattelevat, että kiitos Jumalalle siitä evankelisesta taustasta, mikä meillä on Suomessa. Olemme luterilaisia ja helluntailaisia. Ei täällä koskaan niin käy. Ja sanotte, miten kansakunnasta voi tulla niin läpensä turmeltunut ja villi? Pienet lapset tappavat toisiaan! 
Viime viikolla, kun lähdin New Yorkista, kaksi nuorta meni pyörätuolissa istuvan vanhuksen luokse. He ottivat hänen lompakkonsa varastaen kaksitoista dollaria. He heittivät hänet pois rullatuolista, hakkasivat ja potkivat… 
Joka päivä tapahtuu jotain uutta, joka aivan shokeraa! 
Ja se alkaa nyt tapahtua täällä. Ei teidän tarvitse lukea siitä, mitä Yhdysvalloissa tapahtuu. Se on maailmanlaajuista. 
Saatana on tullut keskellemme suurella vihalla! Hän tietää jotain, minkä kristityt ovat unohtaneet; hän tietää aikansa olevan lyhyt. Monet kristityt ovat unohtaneet sen, että Jeesus on tulossa. Olemme aikojen lopussa. Ja paholainen on vihainen…”

Psalmeissa kysytään:

”Kun peruspylväät murretaan maahan, mitä voi vanhurskas tehdä?” (Psalmi 11:3).
 
Uudestisyntyneet kristityt ovat kansakunnan suola. 
Mutta mitä tapahtuu, jos ja kun suola katoaa; kun oma arvomaailmamme murenee? Me muutamme maailmaa rukoilemalla ja toimilla oikeasti sen etujen mukaisesti. Emme heristämällä sormea moraalinvartijoina. Vapisevat polvet asettuvat vain, jos ne polvistuvat. Muutosvoima on seurakunnassa. Ei sen ulkopuolella, eikä osoittamalla ulkopuolella olevien vikoja.

Kysyn tätä nyt meiltä, jotka edustamme kansakunnan mätänemistä estävää evankeliumin suolaa.

”Missä ilmoitus puuttuu, siinä kansa käy kurittomaksi; autuas se, joka noudattaa lakia” (Sanl.29:18).

0 kommenttia: